måndag 22 juni 2009

Bakgrundsmusik

Margarita!!!

Midsommarafton blev en dag på stranden, mamma tog grekiska köttbullar till lunch, jag åt saganaki (tror jag). När vi skulle köpa slödryck & shot hos kompis berättade vi att det var midsommar & han viste precis vad det var för en svensk familj hade varit där & handlat tidigare samma dag. Han sa ”helan går” när han tog betalt för ouzon & då sa jag något till mamma på svenska ”I like how you talk, bla bla wow wo lo sa wa” sa han & försökte sig på en svensk mening. Jag svarade att det låter så för oss när ni pratar grekiska också. Tydligen låter det som at vi säger snälla saker hela tiden när vi pratar & att vi aldrig är elaka. Haha, han skulle bara veta :p Middagen åt vi självklart hos halvsvenska familjens restaurang & Frölunda önska oss glad midsommar osv.

Sedan kom dagen då det var dags att åka hem. En vecka går så fort! Jag önska faktiskt att jag kunde stanna längre. Vi frågade mormor om vi kunde behålla rummet till nio när vi skulle åka & det fick vi. Så sedan tog vi oss till stranden & stekte en sista gång. Tror ni inte att jag började flå då! Sista dagen! Typiskt!! Det engelska paret sa hejdå till oss & tog i hand osv. Engelsmän är så himla artiga! Det gillar jag, så tycker jag att man ska vara : )

Efter dusch & packning satte jag & mamma oss i baren & tittade på alla nya som pressade, vissa var lite för röda för sitt eget bästa! Efter att mamma avslutat en Blue lagun & jag en öl var det dags för sprit. Mamma beställde en Whiskey & jag ville ha en RIKTIG black russian (dom gör den med cola & massa grejer), så jag förklarade att jag ville ha vodka & Kahlua on rocks. HAHAHAHAHAAAA! Tror ni inte jag får ett ölglas med spriten!! Galet! Kan det varit för att jag sa att vi vill ha drinkar så vi kan flyga själva på vägen hem!? Hmm… Hur som helst fick mamma ett paraply i sin drink för regnet i Sverige. Haha! Men tur att fler Svenskar skulle hem samma dag så vi kunde följa efter dom, för vi va nååågot fnittriga.

När vi sagt hejdå till alla på hotellet & vi tillsammans med den svenska familjen stod i receptionen redo för att gå till bussen, kom ”mormor” fram till mig & kramade mig hårt & pussa på båda kinderna, sen fick jag visitkort så jag kan höra av mig om det blir någon båtluff i framtiden eller så : ) Det fick ingen annan, bara jag, vi klickade från dag ett! Hon var heeelt fantastisk på att få oss att känna oss som hemma. Hon tog sig alltid tid för att prata lite när vi satt i skuggan eller när jag var på väg ut. Kan säga att jag blev något tårögd när vi sa hejdå. Btw, hon heter inte mormor, hon heter Margarita.

Flygresan hem gick bra, haha, startbanan i Korfu är så kort så när planet ska starta får polisen spärra av huvudleden som går utanför!!! Galet! & innan vi ens kom in i vänthallen fick vi stå i en kö för att komma in på flygplatsen, en kö för incheckning & visa pass & biljetter, en kö för att lämna in bagage & visa pass & biljetter, en kö för att gå igenom kontroll & vissa pass & biljetter, en kö för tull & visa pass & biljetter & gissa vad vi fick göra för att komma ut för att bussas ut till planet, stå i kö, för att visa pass & biljetter! Rationalisera mera!!!!

På planet upptäckte jag att min kapten flaska var sönder så det var glas på sätet, mamma fick sitta på filt :p men den ska jag få pengar tillbaka för. När vi flugit ett tag fick mamma en släng av panik när varje unge på planet observerade att det blixtrade på vänster sida & att om vi träffas så dör vi! Jävla kids som inte kan hålla käft & föräldrarna har jag inga ord för!! Hur som helst gick allt bra & vi landade på landvetter en halvtimma tidigare än väntat. Men när vi väntade på väskorna gick bandet sönder så vi kom inte hem tidigare för det! Fast vi han iaf komma hem innan Tobbe & Rasmus vaknade så vi kunde säga hejdå till dom & ge dem euro, solskydd & mygga innan de begav sig till Rhodos.

Igår var jag seg & gnällig! Det var superkallt hemma, hade massa lager kläder & en filt hela dagen. Mamma hade inte alls det problemet, hon gick i solklänning & hade sig! Fattar nada. Men sov till tolv & somna tio, vakna tolv idag med!

Jag flår som en idiot, så idag ligger jag på balkongen & försöker få färg på det vita. Det är inte så att jag klagar på något sätt, för jag har fantastiskt härliga minnen från en fin semester, men jag önska att jag kunde få behålla färgen & att den inte faller av!! Men WE, jag har en vecka i Sth framför mig & enligt aftonbladet en vecka med sol & hyfsad värme. Kom & hälsa på här i veckan så går vi till havet & pyser! Bara att hör av er snuttisar : )

PP

Måndag till Torsdag

Måndagen körde vi samma rutin på dagen, med en liten nap på eftermiddagen. Middag åt vi på hotellet vid vattnet. Då blev jag förälskad i en katt som jag sedan tjatade på mamma om att vi skulle ta med oss hem varje dag (det fick jag inte). Husets hund blev bananas på en kille som gick förbi, haha, undra va den killen va för skum typ! Efter maten gick vi till ett lounge ställe i staden & drack drinkar, White lady, vodka/lime, mojitos & gin fizz. Äntligen fick jag gin fizz (som jag egentligen ville ha på flygplatsen).

Dagen efter det spenderade vi åter igen på stranden, haha, vi bodde så bra så vi kände att utflykt behövdes inte, varje gång vi va i staden så saknade vi våran fina strand & soldäck! Hur som helst så var det en kille som kallas Gregory 1 där som sålde resor på sin båt Gregory II, det ångrar vi lite nu i efterhand att vi inte gjorde. Varje morgon åkte han ut & spelade Zorba på högsta volym, när han kom tillbaka ekade Eurovisionlåtar i Dassia, haha, kul kille!!

Dagen efter fick vi kontakt med ett äldre engelskt par som var huuur goa som helst. Mannen är engelska lärare & jag fick högsta betyg i engelska : ) han tyckte till och med att min grammatik var på plats haha, dock rättade han mig när jag sa telly en gång, :p han var på sina barnbarn med det med. Det värmerekord hittills i år med 38 grader. Mamma tyckte det var riktigt jobbigt & jag var väl ganska varm jag med, så vi solade lagom & satt i baren desto mer. Bartendern på hotellet kan inte mycket engelska men jag försökte iaf kommunicera lite med honom. På eftermiddagen knackade det på dörren & en grek kom in med sin verktygslåda. Städerskan hade antagligen sagt till honom att det var fel på vår dusch, vilket det var. Jag försökte fixa det första dan, men när det inte gick så strunta vi bara i det. Tydligen så kan man inte ta bort munstycket för att rensa bort kalk i grekland, utan där byter man heeela jäkla ”micken”, galet! Hur som helst så kommunicera vi bara med två-tre ord. ”Problem?” sa han & peka på toastolen. ”no, no problem, here problem”, sa jag & peka på duschmunstycket. ”No problem, here problem” sa han. ”Yes, Yes” sa jag. ”Aaaaa” sa han & visa med handen att han kommer om en minut. Efter 2 timmar kom han & bytte munstycket, så sen gick jag & mamma till staden & åt, promenera & avsluta med en drink på hotellet.

Torsdagen började med några timmar på stranden, sedan tog vi bussen in till Korfu stad. Det var jättefint & vi hittade gamla stan med gränder & småskit att köpa, sånt älskar jag! Det var så himla fräcka byggnader & kyrkor & madonnor & färger & dofter! HEEELT fantastiskt! När vi sedan tog taxi hem kördes vi av en himmelskt snygg & söt grek! Han var så go mot mamma (som inte gillar när det går fort) som körde så lugnt. Medan vi åkte runt berättade han om Korfu & vad städerna hette som vi åkte förbi & vad det fanns att se på de olika ställena, om historia, att det skulle komma fyra höjdare nästa vecka osv. osv. Vi fick taxi, ögongodis, guidad tur & bra musik för 20 euro.

Lördag & söndag

Hej alla mina härliga läsare. Det var ett tag sedan & jag ber om ursäkt, men jag hittade ingen dator :S Det fanns en del ställen med trådlöst nät, så om man hade med sig sin dator kunde man surfa där fritt. Nog om detta, nu är jag här : )

Jag har haft en jättebra vecka! Det har varit hur mysigt som helst att åka med mamma & det gör jag gärna om! Jag är också fantastiskt nöjd med Dassia Beach Hotell, de var jättehärliga på det hotellet & en sådan plats!!! Jag har ätit fantastisk mat, startat dagen med Yoghurt, honung & frukt, luncher & middagar bestående av tzatziki, grekisk sallad, svampsoppa, dolmar, saganaki med scampi, omelett, fylld paprika & tomat, grekiska köttbullar, sofrito, pasta carbonara & special, moussaka, svärdfisk, souvlaki & gyros (inte min grej). Frukten & grönsakerna är gaaalna!!

Låt mig berätta från början:
Förra lördagen körde min morbror mig & mamma till flygplatsen. Vi var där i GOOOD tid för att växla & ta ett glas innan incheckning. När detta var gjort & vi var inne på taxfreeområdet köpte jag lite smink & krämer sen var det dags för drinkar i baren. Stackars bartender, han hade ingen utbildning eller jobbat i bar särskilt länge, så jag fick visa honom precis hur man gör, det blev en cosmo (haha, i highball glas!!) till mig & en rusty nail (utan apelsin) till mamma. Efter några drinkar till & nån shot boarda vi planet. Efter starten fick vi en flaska champagne & choklad (mamma blev inte överraskad, hon hade klurat ut det för länge sen). Flygresan gick jättefort! När vi landat såg vi hur de galna grekerna bara lasta mer & mer på de små vagnarna för väskorna. Tror ni inte jag ser min väska falla av när de skulle köra in dem!!! Fritt fall blev det, men allt klarade sig : )

Det tog sedan 20 minuter från flygplatsen till hotellet, när vi checkat in gick vi upp till vårat rum, lämna väskorna & tog en nattpromenad. Vi blev riktigt nöjda när vi såg att det var 5 meter från hotellets dörr till stranden! : ) PERFEKT! Efter promenixen var vi så trötta, så vi packade snabbt upp & la oss sedan.

Dag två började vi med en morgonpromenad runt 7 tiden. Vi gick till SuperMarket en bit bort där ”kompis” som vi kallar honom jobbar. Vi skulle köpa vatten & när jag tog ett 6pac sa han ”no no, expensive, take the blue one”, haha, så sött att han va mån om att sälja det billigaste till oss… Det var väldigt mysigt område vi hamnat i, det var familjehus överallt. Jag gillar det, att bo där grekerna bor & inte i nån turistdjungel.

Efter frukosten la vi oss på stranden i våra ”gratis-sol-stolar” & glassade några timmar. Tog det rätt lugnt med solandet hela veckan faktiskt. Kanske 4-6 timmar totalt per dag. Det blev som en rutin sola – frappe – sola – lunch – sola – drink på rummet – ut & äta – drink på hotellet nästan varje dag. Den eftermiddagen åt vi på en restaurang med svensk ägare, hon kommer från Frölunda, men bott där i 20 år! Hon berättade för oss att under 5 år har turismen i Dassia gått ner med 50% & istället för skandinaver kommer det folk från Östländerna istället. Så jag överdriver inte när jag säger att vi hamnade i en extremt lugn liten stad. Hon sa också det att det gällde hela Corfu, bara ett bolag som flyger dit från Sverige nu, förut var det 3!