fredag 8 maj 2009

Till mammaledig lärare & till er som har godkänt detta!

HUR(!) kan en lärare som är kursansvarig & ansvarig för den största inlämningsuppgiften i ett ämne vara mammaledig!!? Vi har fått 3x3 timmars handledningstillfällen (tillsammans med kanske 20 grupper) med denna lärare då hon inte har svarat på våra frågor, utan svarat med frågor, tex: "Är detta kontot vi ska använda?" SVAR: "Tycker du att det är kontot som ska användas?" TANKEN: "JAG VET INTE!!! JAG FRÅÅÅÅÅGAR JUUU!!!!!!!!"

Denna lärare är mammaledig alla dagar utom en dag i veckan! På den dagen då hon inte är sjukskriven kollar hon sin mail (aldrig annars), går på möten & har föreläsningar. Hur mycket tid lägs på att hjälpa eleverna med inlämningsuppgiften? MYCKET LITEN!

Nu vill jag bara säga att det är ju inte hennes fel att hon är mammaledig, självklart ska hon vara det. MEN var är ersättaren? Inte på den här skolan iaf! Det finns INGEN annan att fråga de övriga dagarna i veckan!! Hur sjuttan kan detta har blivit godkänt från personalavdelningen (eller på de bordet denna fråga ligger), hur i h-vete kan någon få ta ledighet utan ersättare!! Det hela är så lätt att genomskåda. Hon förlänger ju sin mammaledighet genom att ha en dag tillgodo varje vecka! Men känner man inget ansvar. Ansvar för eleverna. Vi som gör att skolan får in pengar. Ansvar för dem som gör att hon & ledningen har ett jobb.

Det är inte nog med det. Det här hade kunnat förebyggas av klara instruktioner i uppgiften. Men till & med det saknas. Där är helt klart läraren själv ansvarig!

Men varför, VARFÖR förväntas vi lägga tid på någonting som vi inte lär oss något av, förutom att ibland tas det jävligt klumpiga beslut om mammaledighet!!!!

Självklart förväntar jag mig inte att hon eller de ansvariga för godkännandet av hennes ledighet ska läsa min blogg. Men varför inte, har hon något annat för sig?

PP