onsdag 28 januari 2009

Gäsp!

Gud va de här vädret sätter spår på energi & humör! Är gäspig hela dagarna & nu är klockan knapt tio & jag är helt slut! Nu har jag i alla fall bakat energimuffins så kanske kan få lite ork snart igen.

Såg på "unga mödrar" förut med Jennifer. Det är ett program från Danmark där flickor i 15-20 års åldern som är mammor berättar om sina liv & hur dom har det. FY FAN! Mycket avskräckande! Samtidigt som de klarar sig & tycker att de har de rätt bra, ångrar inget osv, så tänker jag i alla fall att det måste de väl göra!

Nu är det dags för mig att nana!
PP

Gifteri & så vidare


Haha! Igår kväll, sent. Kom jag på en grej. Har ju en cam jag ta kort med :) Så här är mina nya darlings! Va mysigt med ram & grejer. Det kunde man inte göra på min gamla dator...
Jag har suttit & tänkt på giftemål. Inte att jag skulle gifta mig, utan rent allmänt. Vad ger man upp när man gifter sig & vad vinner man på att gifta sig?
Jag tror att man omedvetet suger in all information från omvärlden & ju oftare du hör en sak desto mer sann blir den för dig. Då tänker jag; hur ofta har man inte hört att giftemål är vägen till misslycka & att livet går utför efter det, osv. Vilket jag tror leder till att så många (förlåt, men oftast killar) omedvetet förstör sin relation till sin maka/make. För ärligt talat det händer & det händer ofta. Man leker med gränsen för vad som är okej.
Är detta sant: "så länge jag inte ligger är jag inte otrogen(!)"? Nej! Nej! Nej! Nej! Nej! Det finns psykisk & fysisk otrohet & inget av det är mer okej än det andra. Usch! Så vad är då okej när man gift sig? Får man ta kontakt med persioner av annat kön? Får man ge respons när någon kontaktar dig? Får man bara träffa dessa personer i grupp, typ parmiddag & dyl? Hmm... Är väl bäst om man ger fan i att ta kontakt med killar (i mitt fall) när man är gift!
När man gifter sig tror jag också att en stor del är att kompromissa & acceptera den andras, vilket jag tycker är himla svårt att tänka mig att jag någonsin skulle göra. Att ens tvinga någon att ändra på sig känns inte som jag heller, men handet på hjärtat skulle jag nog inte kunna leva med någon resten av mitt liv utan att knåda till människan lite, ta bort lite ilska, lägga till lite matkunskap, löda ihop romantiknerven, osv.
Men efter man gifter sig är svek & otrohet inte okej, misstag kan man göra, men svek & otrohet är kategorier för sig, så det finns ingen andra chans där! Så då kanske man skulle prata med sin kvinna/man om vad de drar gränsen innan man går dit & balanserar!


Vad man vinner? Det kan jag inte svara på.

PP