onsdag 18 mars 2009

Dagens ord:

Korrespondent -en, -er - journalist som sitter i en utländsk huvudstad och klipper tidningar, till skillnad från en expert, som sitter i sin hemstad och klipper tidningar.

Frukost

Hej hallå!

Sitter här & äter frukost (yogurt & fullkornsmüssli). Har galet ont i huvudet idag & några extra timmar i sängen hjälpte inte. Har druckit massor av vatten & ett glas juice så hoppas det går över snart. Ska ju pluggas här!

Galet va fint väder det är idag!! Helt blå himmel & strålande sol! Ställde mig i balkongdörren & lapa D-vitamin förut! Visst är det enormt att solen är källan till ett av de viktigaste vitaminerna!! Det vi måste ha för att minska risken för canser, högt blodtryck, reumatism, diabetes & depression får vi framförallt från SOL! Om du solar 15 minuter tre gånger i veckan mellan kl 09-18 så får du i dig 250 mikrogram, vilket motsvarar det ny forskning tycker är lagom (ca. 30-35mg/dag). Är det inte fantastiskt! Naturligtvis finns det tillskottspreparat som man kan ta, men genom kosten är det svårt. Jag som är D-vitaminkänslig är i alla fall otroligt glad för väderskiftningen! & det tror jag ni också är! :D

PP